Polnilniki za stepeno smetano - 4 hitri in enostavni recepti

Polnilniki za stepeno smetano - 4 hitri in enostavni recepti

V današnji sodobni kuhinji mnogi kuharji vsakodnevno uporabljajo polnilnike za stepeno smetano. V kombinaciji z visoko kakovostnim sifonom za stepeno smetano daje peneče, zračne rezultate kot še nikoli do sedaj. Vas zanima nekaj receptov? Potem berite dalje.

Recepti

Stepena smetana z vanilijo
Limonin mousse
Fige z gorgonzolino peno
Espuma jajčnega likerja

Stepena smetana z vanilijo

Začnimo s priljubljeno sladko belo stepeno smetano. 

Seznam sestavin:
– 500 ml smetane
– 125 g sladkorja
– 2 žlici vanilijevega ekstrakta
– polnilnik za stepeno smetano
– Sifon za stepeno smetano

V brizgi za stepeno smetano zmešajte smetano, sladkor in vanilijev ekstrakt. Vse skupaj močno pretresite, da se vse dobro premeša. Ko dobi tekočina lepo, enakomerno in skladno obliko, je čas, da dodate vložek za stepeno smetano skozi ustrezno odprtino v brizgi za stepeno smetano. In potem? Čas je, da polepšate in še dodatno zasladite vaš najljubši kos torte in dodate slastno kepico sveže, domače stepene smetane.

Tistim, ki imate raje malo bolj zdravo stepeno smetano, priporočamo, da polovico smetane nadomestite z manj mastnim jogurtom. 250 ml smetane v kombinaciji z 250 ml nemastnega jogurta daje najboljši rezultat: vi pa uživate v bolj zdravi različici stepene smetane.

Limonin mousse

Za okusno svež zaključek prijetnega italijanskega večera je ta limonin mousse idealna zamenjava za tipično pijačo po večerji.

Seznam sestavin:
– 2 jajci
– 40 gr sladkorja
– 100 ml (domače) stepene smetane
– 50 ml limoncella (limonin liker)
– 1 limona
– 1 žlica sladkorja v prahu
– 20 g pistacij
– polnilnik za stepeno smetano
– Sifon za stepeno smetano

Rumenjake, kristalni sladkor in naribano limonino lupino najprej stepemo v čvrst sneg. Pazimo, da te sestavine skupaj tvorijo lepo zračno maso. Nato ožamemo limono in jo rahlo segrejemo. Ta sok dodajte jajčni mešanici in nežno premešajte.

V drugi skledi stepemo beljake, skupaj s sladkorjem v prahu, da nastane beljakova pena. Nato dodajte limoncello mešanici jajc, limone in sladkorja. Nato z lopatko vmešavajte stepeno smetano in beljakovo peno, toliko časa da se dobro premeša.

Ko je vse zmešano, je čas za naše najljubše kuhinjsko orodje; sifon za smetano! S sifonom za smetano nabrizgajte limonin mousse v široke kozarce. Postavite v hladilnik in pred serviranjem okrasite še z drobno sesekljanimi pistacijami.

Fige z gorgonzolino peno

Fige z gorgonzolino peno je popolna sladica za praznične dni.

Seznam sestavin:
– 3 sveže fige
– 75 gr gorgonzole
– 100 ml stepene smetane
– polnilnik za stepeno smetano
– Sifon za stepeno smetano

Začnite s stepanjem gorgonzole, to bo veliko lažje, če bo prej nekaj časa na sobni temperaturi. Prepričajte se, da je gorgonzola stepena do kremne mase. Dlje kot stepate, bolj kremasta bo gorgonzola. Temu nato dodajte smetano za stepanje in mešajte, dokler ne postane kremasto.

Dodajte zmes v vaš sifon za stepeno smetano in s pomočjo vložka za stepeno smetano iztisnite peno v elegantno skledo. Temu dodajte nekaj narezanih svežih fig in voila, dober tek!

Espuma jajčnega likerja

Sodoben pogled na stari recept, ki ga pozna večina starih staršev. S to espumo jajčnega likerja lahko dokažeš starejši gardi, da včasih ni bilo vse bolje.

Seznam sestavin:
– 300 ml jajčnega likerja
– 200 ml smetane
– polnilnik za stepeno smetano
– Sifon za stepeno smetano

Stepite jajčni liker in smetano do gladkega. To zmes dodamo v brizgo za stepeno smetano in postavimo počivat v hladilnik. Preden postrežete jajčni liker, je pomembno, da brizgo za stepeno smetano dobro pretresete, da se tekočine dobro premešajo.

V brizgo za stepeno smetano vstavite dva vložka za stepeno smetano, da jo lahko postrežete s pravim pritiskom in pravo zračnostjo.

V kombinaciji s skodelico dobre kave in domačim piškotom je to popoln popoldanski prigrizek.

Nazaj na blog